Wij zijn beoordeeld met een:
9.7!

Haarwerk en pruik vergoeding

Een pruik of haarwerk wordt veelal aangeschaft op het moment dat er een medische oorzaak voor het haarverlies is, zoals chemotherapie of een haarziekte. Wanneer dit de situatie is, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar. Met deze vergoeding kunt u uw pruik of haarwerk of tijdelijke pruik vergoeden, zodat u geen financiële zorgen heeft.

De vergoeding van de zorgverzekeraar

Zodra u recht heeft op een haarwerkvergoeding of een pruik vergoeding, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Bijna alle zorgverzekeraars beschikken namelijk over een speciale vergoeding, zodra u om medische redenen te maken krijgt met haaruitval en een pruik of haarwerk moet dragen. In iedere basisverzekering is dit onderdeel opgenomen, waardoor u altijd een bepaald bedrag terugkrijgt. In de basisverzekering is deze haarwerk vergoeding € 431,- Zodra u gebruikmaakt van een aanvullende verzekering, heeft u vaak recht op een hogere vergoeding. Deze vergoedingen verschillen per zorgverzekeraar en het is daarom zaak om dit van tevoren goed te bekijken. Op het moment dat uw pruik duurder is dan de vergoeding zelf, dient u de rest zelf bij te betalen, houd hier dus rekening mee.

Prijzen haarwerken en pruiken

Er zijn diverse pruiken en haarwerken waar ook weer verschillende prijzen aan verbonden zijn. Hieronder vindt u meer informatie over deze prijzen:

  • Een confectie pruik of haarwerk gemaakt van synthetisch haar is al mogelijk vanaf  €500,-
  • Haarwerk (pruik) gemaakt van écht haar kan MarGel leveren vanaf €800,-
  • De prijs van het optimaliseren en ontwikkelen van het door u aangevraagde haarwerk wordt op aanvraag berekend. Juist omdat het volledig op maat wordt gemaakt is de prijs afhankelijk van de lengte, grootte, omvang (hoedmaat), de kleur, haardikte en densiteit.

MarGel biedt u extra hulp

De pruik/haarwerk vergoeding wordt pas door een zorgverzekeraar betaald, als het haarwerk of de pruik bij een gecontracteerde partij wordt gekocht. Bij deze gecontracteerde partijen kunt u denken aan de haarwerkers die het ANKO keurmerk bezitten. Zodra u uw haarwerk bij MarGel koopt, bent u ervan verzekerd dat uw haarwerk onder de basisvergoeding valt. 

O.a. bekend van:
Reviews

Gemiddeld wordt Margel met een 9.7 uit 10 beoordeeld gebaseerd op 40 reviews.

Bekijk alle reviews
Erkende kwaliteit
Openingstijden
Di t/m Vr: 8.30 - 18.00 uur
Za: 8.30 - 12.00 uur
Zo & Ma: Gesloten

Wij werken uitsluitend op afspraak. Neem contact op om een afspraak in te plannen.

Onze locatie

MarGel pruik & haarwerken
Marjo van Geleuken
Frans Strouxstraat 10A
6039GK Stramproy Weert
Limburg

Vrijblijvend adviesgesprek?

Bel mij s.v.p. altijd van tevoren even op. Soms is het dan zelfs nog mogelijk om dezelfde dag langs te komen, ook zonder vooraf gemaakte afspraak. Mocht u gebruik willen maken van onze ambulant service, dan kunt u contact opnemen via
+31(0)495 56 22 80 of info@pruikhaarwerken.nl

Maak vrijblijvend adviesgesprek

“Aangenaam, persoonlijk & klantgericht in pruiken en haarwerken”