Wij zijn beoordeeld met een:
9.7!

Oorzaken van haarverlies

Voor haarverlies zijn verschillende oorzaken te benoemen. Dit kunnen zowel haaraandoeningen als haarziektes zijn. Daarnaast is het ook mogelijk dat er haarverlies ontstaat door toedoen van een medische behandeling. Op deze pagina worden een aantal van de belangrijkste en meest voorkomende haarverlies oorzaken beschreven.

Alopecia haaraandoeningen

Alopecia wordt gebruikt als de algemene term voor kaal worden. Er zijn verschillende vormen van deze aandoening bekend. De meestvoorkomende is de Alopecia Areata, ook wel pleksgewijze kaalheid genoemd. Bij deze aandoening ontstaan er een aantal kleine ronde of ovale plekken op het hoofd waar het haar heel dun is en amper aanwezig is. Deze kale plekken worden veroorzaakt door een plaatselijke ontstekingsreactie rond de haarwortels. Naast de Areata bestaat er ook de Alopecia Diffusa, waarbij het haar geleidelijk dunner wordt, tot het moment dat het uitvalt. Dit haarverlies kan verschillende oorzaken hebben, zoals ziektes, medicijnen, giftige stoffen en zwangerschap. Zodra de oorzaak is verdwenen, zal het haar vanzelf weer aangroeien. Ook de Alopecia Universalis hoort in dit rijtje thuis. Deze aandoening is de ernstigere vorm van de Areata en heeft ook ernstigere gevolgen. 

Tenslotte is er nog Alopecia Androgenetica, de meest voorkomende oorzaak van haarverlies. In de volksmond wordt Alopecia Androgenetica ook wel mannelijke kaalheid genoemd. Dit is misleidend, aangezien deze vorm van kaalheid bij vrouwen ook voorkomt. Bij mannen uit zich het meestal in een terugtrekkende haarlijn en een steeds groter wordende kale plek op de kruin. Bij dames is dit merkbaar door algeheel dunner wordend haar, met name op de middenlijn boven op het hoofd.

Haarverlies door medische behandeling

Het is ook mogelijk dat haarverlies ontstaat als gevolg van een medische behandeling. De meest voorkomende oorzaak is de chemotherapie. Deze therapie maakt gebruik van cytostatica om de kanker te bestrijden. De medicijnen vernietigen de snel delende kankercellen of proberen deze deling te vertragen. Een gevolg is echter dat ze ook andere gezonde sneldelende cellen treffen, zoals de cellen in de haarzakjes. Dit haarverlies uit zich meestal zo'n 2 tot 3 weken na de eerste chemokuur. Naast chemotherapie hebben ook bestralingen een negatief effect op de haargroei. Dit geldt echter wel alleen voor bestralingen die op de hoofdhuid plaatsvinden. Deze bestralingen vernietigen namelijk zowel ongezonde als gezonde cellen, zoals de cellen in de haarzakjes. Het is afhankelijk van de intensiteit van de bestraling hoe snel het haarverlies optreedt en hoe snel de haargroei weer begint.

Kampt u met een van deze haaraandoeningen en bent u opzoek naar een passende oplossing? Wij van MarGel bieden u diverse mogelijkheden omtrent haarwerken en pruiken. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

O.a. bekend van:
Reviews

Gemiddeld wordt Margel met een 9.7 uit 10 beoordeeld gebaseerd op 51 reviews.

Bekijk alle reviews
Erkende kwaliteit
Openingstijden
Di t/m Vr: 8.00 - 17.30 uur
Za: 8.00 - 13.00 uur
Zo & Ma: Gesloten

Wij werken uitsluitend op afspraak. Neem contact op om een afspraak in te plannen.

Onze locatie

MarGel pruik & haarwerken
Marjo van Geleuken
Frans Strouxstraat 10A
6039GK Stramproy Weert
Limburg

Openingstijden
Di t/m Vr: 8.00 - 17.30 uur
Za: 8.00 - 13.00 uur
Zo & Ma: Gesloten

Wij werken uitsluitend op afspraak. Neem contact op om een afspraak in te plannen.

In de media

O.a. bekend van:

Reviews

Gemiddeld wordt Margel met een 9.7 uit 10 beoordeeld gebaseerd op 51 reviews.

Bekijk alle reviews
Zorgverzekeraars

De basisvergoeding van alle zorgverzekeraars voor 2020 is € 436

Meer informatie
Contact

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of als u een vrijblijvend adviesgesprek wilt.

Voor & na

Marjo heeft een uitstekende reputatie opgebouwd en deelt dan ook graag enkele mooie resultaten van haar werk met u.

Bekijk resultaten
Reviews

Gemiddeld wordt Margel met een 9.7 uit 10 beoordeeld gebaseerd op 51 reviews.

Bekijk alle reviews

Vrijblijvend adviesgesprek?

Bel mij s.v.p. altijd van tevoren even op. Soms is het dan zelfs nog mogelijk om dezelfde dag langs te komen, ook zonder vooraf gemaakte afspraak. Mocht u gebruik willen maken van onze ambulant service, dan kunt u contact opnemen via
+31(0)495 56 22 80 of info@margelpruikhaarwerken.nl

Maak vrijblijvend adviesgesprek

“Aangenaam, persoonlijk & klantgericht in pruiken en haarwerken”
Coronavirus
Belangrijke mededeling

Veranderingen tot (hopelijk) 28 april 2020
Maandag 23 maart zijn de maatregelen omtrent het coronavirus aangescherpt. Dit betekent dat wij de scharen moeten neerleggen tot 6 april. De salon is wel nog open voor kleur, was/föhn of verzorgbehandelingen aan het haarwerk wat wij op afstand kunnen uitvoeren. Voor meer informatie stuur ons een mail of appje. Voor de knipbehandelingen of behandelingen aan het eigen haar kunnen we niet de 1,5 meter afstand behouden. Hierdoor zijn we genoodzaakt om deze afspraken te verplaatsen na 28 april. Mocht je zo een afspraak hebben staan nemen wij contact op met jou om een andere datum in te plannen.

Wij hopen jullie allemaal snel in goede gezondheid terug te zien.

Team MarGel

Sluiten